top of page

geschiedenis

In april 1959 werd de "Breese Volleybalclub" met stamnr. 284 opgericht. In die periode was er van sporthallen nog helemaal geen sprake en dienden de wedstrijden in openlucht gespeeld te worden. De eerste competitiewedstrijd werd op 25 april 1959 in tweede provinciale afdeling gespeeld tegen de Rijkswacht van Hasselt op het Vrijthof van Bree.

Het volgende seizoen speelde men al kampioen en promoveerde men naar eerste provinciale. Weer drie jaar later volgde dan de promotie naar de nationale afdelingen. De jaren later steeg men verder naar derde nationale, om vervolgens te blijven steken op het niveau van tweede nationale. De ambitie om de hoogste reeks te bereiken is echter nooit gelukt.

Intussen al in 1973 zakte men weer naar derde nationale om in 1977 wederom te moeten zakken naar vierde nationale. Om dit echter te voorkomen haalde men in Bree een stunt uit door Brabo Antwerpen over te nemen. In de plaats van te zakken, steeg men hierdoor terug naar tweede nationale. Men had nu twee volleybalclubs, namelijk de Breese Volleybalclub met stamnr. 284 en Brabo met stamnr. 0047.

In 1980 ontstond dan de samensmelting tussen beide clubs en werd de naam "Brabo Bree" met stamnr. 0047 behouden. Omwille van allerlei redenen begint men enige tijd later aan een nieuw hoofdstuk opnieuw in de laagste provinciale afdeling Limburg.

Ondertussen had de jeugd ook de weg naar de sporthal in Bree gevonden en door een goede jeugdwerking onder impuls van de huidige voorzitter Pana Gavriilakis, destijds jeugdverantwoordelijke, werd er opnieuw aan de ruggengraat van de club gewerkt. De gedreven inzet van gemotiveerde en trouwe bestuursleden, maakte dat Brabo Bree in 2009 haar vijftig-jarig bestaan kon vieren!

Bijzondere dank gaat uit naar wijlen Jef Van Eyck. Hij was de man van het eerste uur en gedurende vijftig jaar de secretaris en het boegbeeld van de club!

bottom of page